Hvad er akupunktur?

På klinikken benyttes Western Medical Acupuncture (WMA), som er en terapeutisk behandlingsform, der involverer indsættelse af tynde sterile engangsnåle.

WMA er en tilpasning af kinesisk akupunktur, ved hjælp af den aktuelle viden om anatomi, fysiologi og patologi og principperne for evidensbaseret medicin.

Hvordan virker akupunktur?

Akupunktur er forskningsmæssigt belyst, og nutidig viden indikerer, at ikke-smertefuld nålestimulation medfører, en øget blodgennemstrømning lokalt i vævet (som bl.a faciliterer vævsheling), og udskillelse af smertedæmpende hormoner (via facilitering af kroppens egen produktion af smertelindrende stoffer som fx. dopamin).

Endelig kan akupunktur også påvirke den mentale oplevelse af symptomer og smerter. virkningen er som oftest langsomt indsættende. Man skal derfor oftest behandles 6-12 gange, inden den helt store effekt.

Hvordan foregår akupunktur?

Akupunktur foregår gennem tynde, sterile engangsnåle på kroppen, der sættes lokalt i hud og muskler.

Her stimulerer nålene nerverne. Behandling med akupunktur varer ca. 20 minutter pr. gang og i de fleste tilfælde vil omkring 6 behandlinger skabe positive resultater i form af forbedret nattesøvn, smertelindring og øget bevægelighed.

Ved længerevarende kroniske problemstillinger skal man forvente ca. 12 behandlinger. Akupunktur bør ikke gøre ondt.