IMS akupunktur

Hvad er IMS- akupunktur?
IMS (IntraMuskulær Stimulation) er en effektiv teknik, der bygger på den traditionelle akupunktur og implementerer de videnskabelige neurofysiologiske principper. Metoden er en rigtig god løsning til at lindre kroniske smerter med en vedvarende effekt, som medicin, kiropraktik og øvrige tiltag ikke kan give ønsket virkning. IMS akupunktur er i disse tilfælde effektiv, fordi den tager udgangspunkt i de fysiske symptomer.
Formålet med IMS-akupunktur er at løsne forkortede muskler i de dybere muskler, som irriterer og påvirker nervevævet. Effekten af IMS-akupunktur er, at det øger cirkulationen og stimulerer heling af nerver og muskler indtil tilstanden er bedret og smerten lindret. Effektens holdbarhed varierer i forhold til problemets årsag og varighed, men de fleste oplever en langvarig og god effekt.
Hvordan fungerer IMS?
Under behandlingen indføres meget tynde akupunktur nåle gennem huden. Dette er smertefrit bortset fra et lille prik såfremt musklen er ”sund og rask”. Stikkes nålen derimod i en forkortet muskel vil man opleve en spændingsfornemmelse – dette føles som en meget lille krampe eller et spjæt i musklen. Fornemmelsen af spænding om nålen er fremmende for et godt resultat og lindring til musklen.
Hvilke smerter er IMS effektiv mod?
IMS giver stor effekt ved en gruppe af særlige smerter sammen med fysioterapeutisk behandling. Blandt andet ved følgende smerter opnås positiv effekt:
• Kroniske smerter samt psykiske smerter såsom stress
• Artrose (gigt)
• Whiplash (piskesmæld)
• Bindvævssmerter
• Kæbesmerter
• Kronisk tennis- eller golfalbue
• Fibromyalgi
• Frossen skulder

Hvor ofte skal behandlingen gentages?
Behandlingen gentages cirka én gang ugentligt for at opnå bedst resultat. Dermed giver man kroppen mulighed for at regenerere sig selv og hvile ud. Antallet af behandlinger afhænger af forskellige faktorer såsom varighed og omfang af problemet, hvor meget arvæv, der er, og hvor hurtigt kroppen er om at hele.
Vores fysioterapeuter Henrik Schmidt og Birgitte Ravn er certificeret fra Sundhedsstyrelsen i Akupunktur sikkerhed og er registreret ved Sundhedsstyrelsen for kvalitet og sikkerhed.