75 38 17 96

Vi har åbent i dag fra 08:00 til 18:00

GLA:D - træning for knæ/hofte

Instruktør

Fysioterapeut 

Tidspunkt

Vi har løbende opstart - ved interesse kontakt os på tlf.: 75381796

Holdbeskrivelse

GLA:D står for "Godt Liv med Artrose i Danmark" og er et evidensbaseret uddannelses- og træningsforløb henvendt til folk med hofte- og/eller knæ-artrose (slidgigt). Målet er at nedsætte smerterne, forbedre funktionen og øge livskvaliteten. Du kan også deltage selvom du er skrevet op til operation.

Træningen varetages af fysioterapeuter med efteruddannelse i GLA:D konceptet. Forløbet tager udgangspunkt i nyeste forskning og følger de nationale kliniske retningslinjer på området.

Et GLA:D knæ/hofte patientuddannelsesforløb varer otte uger og består af intensivt trænings- og undervisningsforløb, hvor du modtager professionel vejledning, der tager højde for dine udfordringer.

Læs mere om GLA:D her.

Vi har løbende opstart og tilmelding, og har desuden hold henvendt personer, der har afsluttet GLA:D forløb eller som tidligere har været gennem operation.

Hvorfor deltage i G.L.A:D forløb?

De kliniske retningslinjer for patienter med artrose i hofte/knæ anbefaler, at alle med smerter i knæ eller hofte gennemgår uddannelse og træning (minimum 12 gange) samt gennemfører et vægttab ved behov.

Den årlige opgørelse af effekten af G.L.A:D forløbene viser, at langt de fleste af patienterne i G.L.A:D forløb har haft daglige smerter og kun 40% opfylder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om 30 minutters fysisk aktivitet dagligt.

Efter et G.L.A:D forløb viser undersøgelser, at langt størstedelen af deltagerne har færre smerter og oplever forbedringer i funktionsniveauet målt gennem rejse-, sætte sig- og gangtests.

Hvordan foregår G.L.A:D?

Et forløb består af en individuel undersøgelse, hvor smerteforløbet tales igennem. For at vurdere udviklingen, udføres der desuden forskellige tests, hvilket gentages ved forløbets afslutning. Forløbet indeholder, udover de individuelle undersøgelser, to møder, hvor deltagerne undervises i risikofaktorer, symptomer og behandling ved artrose. Derefter skal patienten træne to gange ugentligt i 6 uger.

Dette kan ske enten ved at deltage på et af vores hold på klinikken i Brørup eller ved at der laves et individuelt træningsprogram.