Hvordan forekommer albuesmerter?

De muskler, som strækker og bøjer håndled og fingre, udspringer fra et lille fremspring på henholdsvis albuens yderside og inderside. Musklerne løber hele vejen gennem underarmen og hæfter på håndleddet og hånden.

Albuesmerter kan skyldes en overbelastningsskade af disse muskel-/seners udspring på albuens yderside og inderside. Grundet gentagne bevægelser i albuen og håndleddet kommer der småbristninger i vævet som faciliterer en betændelsestilstand.

Selvom smerten er lokaliseret i albuen, kan albuesmerter også opstå som kompensation for manglende funktion andre steder i kroppen. Albuen er mellemled for hånden og skulderen, og i mange tilfælde findes årsagen til generne i albuen ved at der er nedsat funktion i skulderen eller årsagen kan findes i nakken eller nervevævet.

 

Behandling

Smerter lokaliseret på albuens inderside kaldes "Golfalbue" og smerter lokaliseret på albuens yderside kaldes "Tennisalbue".

Den fysioterapeutiske behandling til begge retter sig mod relevante genoptræningsøvelser, aflastning, grundig information og ergonomi i hverdagen samt manuel behandling.